Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Paras ja helpoin leipä ikinä

Olen niin innostunut tästä leivästä, että jaan ohjeen täälläkin - kenenkään ei tulisi jäädä paitsi tästä huikean rapekuorisesta ja niin helppotekoisesta leivästä! Tällä voi hemmotella viikonlopun seuralaisia ja erityisesti itseään. Aineet sekoitetaan yhteen edellisenä iltana ja aamulla voikin sitten odotella leivän paistumista lehteä lukien. Ohjeen löysin Merry Morning-blogista ja se kuuluu näin:

Rapeakuorinen, vaivaamaton ja vaivaton leipä

7.5 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl suolaa
0.5 tl kuivahiivaa
(rosmariinia tai muuta hyvää (kuiva)yrttiä about 2 tl )
2.75 dl vettä

Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola, yrtit jos käytät, ja hiiva. Lisää vesi ja sekoita sen verran, että saat epämääräisen pallon aikaseksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli tai noin 16 tunniksi, mielellään vedottomaan tilaan.

Kaiva esiin pata, jossa on kansi. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Sillävälin kippaa paisunut taikina kunnolla jauhotetulle pöydälle ja vähän voit tuuppia reunoilta sitä pyöreään muotoon. Peitä taas kelmulla. Kun uuni on 225-asteessa, työnnä pata kansineen kuumenemaan puoleksi tunniksi. Puolen tunnin päästä ota pata ulos, kippaa taikinapallo sisään, sulje kansi ja paista 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Kumoa leipä padasta ja jätä ritilälle jäähtymään.


Jos et siis vielä omista pataa, niin nyt on aika hankkia. Et tule katumaan kun testaat tätä leipää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti