Sivut

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Madam B.C. blogivieraana

Saimme blogiin mielenkiintoisen vieraan, nimittäin juuri Itte tein ja kierrätin -kirjan julkaisseen Mariko Palomaan. Kirja on saatavilla monista nettikaupoista ja kirjassa on yli 50 mukaansa tempaavaa ohjetta, miten luoda vanhasta tavarasta uutta. Kukapa meistä ei kaipaisi inspiratiota kauniiden kuvien ja nokkelien ohjeiden muodossa? Jos haluaa kurkata mitä kirjan ohjeilla syntyy, on muun muassa SikSakSis-blogissa aivan upeat pellavaservetit ja psst. myös kirja-arvonta. Mutta nyt Marikolle esitettyihin kysymyksiin!

Itte tein ja kierrätin

Kertoisitko muutamalla sanalla itsestäsi?

Olen parikymppinen oululainen ja olen kirjoittanut Madam B.C.-blogia nyt viitisen vuotta. Olen itseoppinut ompelija, kaiken kierrättävä, utelias ja kokeilunhaluinen. Kaiken minkä pystyn itse tekemään, sen myös itse usein teen. Mitä enemmän pystyn hyödyntämään kierrätysmateriaaleja, sitä parempi!

Olet juuri julkaissut Itte tein ja kierrätin - Inspiraatiota ja ideoita kierrätyskäsitöihin kirjan. Milloin ja mistä idea kirjan tekoon lähti?

Idea tuli suoraan kustantamolta, joka reilusti yli vuosi sitten ehdotti lähtisinkö yhteistyöhön tekemään kirjaa. Ensin luulin yhteydenottoa vitsiksi, mutta sitten tajusin, sehän on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tekemään jotain erilaista! Kirjan teema ja nimet tuntuivat heti itselle selkeiltä, joten siitä itse sisällön työstäminen sitten lähti liikkeelle.

Mikä sinusta on sellainen kierrätyskäsityöohje, joka meidän kaikkien tulisi toteuttaa? Mistä luovumme liian helpolla?

Ei ole yksittäistä ohjetta, jota suosittelisin. Sen sijaan mielestäni ihan perinteiset korjaustaidot ovat liian monelta unohtuneet. Jos jokainen osaisi ja viitsisi ommella pudonneen napin, yhdistää korulenkillä hajonneen korun, liittää uuden hihnan laukkuun, poistaa tahran vaatteesta jne. aika moni vaate ja asuste saisi lisää käyttöaikaa. Väitetään, ettei osata. Langan pujottaminen neulaan ja neulan pistäminen tekstiiliin ei oikeasti ole kovin vaikeaa. On surullista, että mieluummin luovutetaan, heitetään tuote roskiin ja ostetaan uusi tilalle.

Kumpi sinua ohjaa enemmän kierrätyskäsitöiden pariin, ekologisuus vai halu luoda jotain täysin uniikkia, ja miksi?

Ekologisuus on aina taustalla, mutta inspiraatiota ohjaa ehkä kuitenkin eniten se loputon kokeilemisen halu. Usein haluan vain haastaa itseni kokeilemalla vieläkö jostain tietystä sais tehtyä jotain uutta.

Teet tilaustyönä myös maalauksia kenkiin, canvas-tossuihin ja korkokenkiin. Millainen oli ensimmäinen pari, jonka teit ja onko vuosien varrella jäänyt erityisesti jokin pari mieleen?

Kaikista ensimmäiset tennarit maalasin itselle, seuraavat avomiehelle ja sen jälkeen myös ystävät alkoivat kiinnostumaan uniikeista kengistä. Kaikista töistä erityisimmat ovat kahdet maalaamani hääkengät. Kummankin morsiamen kanssa työstettiin kenkien sisältöä erityisellä huolellisuudella. Oli todellinen kunnia saada olla mukana heidän häissään kenkien kautta!

Kirjassa lisää vinkkejä koruihin
Olet kirjoittanut blogia jo vuodesta 2010 ja julkaissut juttuja lähes joka toinen päivä. Miten suhtautumisesi bloggaukseen on muuttunut vuosien varrella?

Alkuun bloggaus oli hyvin erilaista mitä nyt. En kertonut blogistani kenellekkään, en suunnitellut postauksia tai panostanut yhtään valokuvauksen opetteluun. Vasta viime aikoina olen havahtunut siihen kuinka paljon olen matkan varrella oppinut, muuttunut ja myös kehittynyt. Toki blogi on elänyt elämän mukana, jolloin sen päivittäminen on tuntunut jopa ahdistavalta. Vuosien varrella bloggaukseen on kuitenkin kasvanut kiinni ja vaikka välillä miettii, onko blogi enemmän suorittamista ja pakollinen paha, ei sen lopettaminen tunnu ajankohtaiselta. Bloggaus on enemmän kuin harrastus ja vasta viime aikoina kirjan myötä olen uskaltanut sanoa myös ääneen olevani bloggaaja.

Mikä on ollut kaikkien aikojen suosituin blogipostauksesi?

Klikatuimpia ovat tutoriaalini, joista selkeästi kärjessä ovat mm. ohje tyllihameen ompelemiseen, tutoriaali koiran pakkastossuihin ja tuubihuivista kertova postaus eli "Tuubihuivien invaasio".

Mitä seuraavaksi? Olet juuri saanut kirjaprojektin päätökseen, millä aiot seuraavaksi haastaa itsesi?

Kesän lähestyessä alkaa myös tauon jälkeen tennareiden kustomointi, joten siihen suuntaan seuraavaksi. Aion aloittaa tennarikauden maalaamalla ainakin itselleni uudet varsitennarit tai ballerinat!

Maalatut tennarit à la Madam B.C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti