Sivut

torstai 10. helmikuuta 2011

Sirkku Niemi valmistaa käsinhuovutetut korut


Saimme tammikuussa valikoimiimme Sirkku Niemen, Design Sirkun, ihanan värikkäät käsinhuovutetut huopakorut. Nyt voit lukea lisää huovutettujen korujen synnystä ja tekijästä korujen takana. Valikoimasta löytyvät mm. ihanat neulahuovutetut sydänkorvikset, sekä yhteensopivat kukkasormus, riipus ja korvakorut.

Sirkku Niemi on laukaalainen käsityöläinen, joka on valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta. Yritys Design Sirkun on ollut olemassa kolmisen vuotta. Design Sirkun valmistaa monenlaisia tuotteita, mutta päätuotteiksi ovat vakiintuneet värikkäät huopakorut.

Sirkku kertoo tuotteistaan ja työskentelystään näin: 
Pääasiassa neulahuovutustekniikalla suomalaisesta lampaanvillasta syntyy erilaisia muotoja ja koruissa niihin yhdistyvät nostalgiset puuhelmet. Puuhelmet ovat klassikoita, joiden viehätysvoima ei koskaan katoa. Puuhelmien ja huovutusvillojen värimaailmat ovat samankaltaiset, mutta materiaalien tuntu on täysin vastakohtainen. Villa on pehmeää ja huokoista kun taas puuhelmet ovat kovia ja sileitä. Ehkä juuri siksi ne niin luontevasti sopivat yhteen ja täydentävät toisiaan. Ovathan ne molemmat myös luonnonmateriaaleja.

Huovutusvillojen väriskaala on laaja. Kirkkaat värit tuovat iloa jokapäiväiseen pukeutumiseen, mutta myös luonnonväreistä saa upeita koruja. Huopakorut sopivat mielestäni arkeen ja juhlaan, kesään ja talveen.

Inspiraatiot tulevat ja menevät ja joskus joku muotoutuu valmiiksi tuotteeksi asti. On vaikea sanoa, mistä innoitus työhön tulee, milloin mistäkin. Oikeastaan ajatukset pyörivät mielessä koko ajan tiedostamattakin ja jossain vaiheessa hoksaa keksineensä taas jonkin uuden idean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti