Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ystävänpäivä askartelua osa 2

Törmäsin vielä toiseen upeaan ystävänpäiväaiheiseen askarteluideaan. Kiinaksi kirjoitetuista askarteluohjeista en ymmärtänyt hölkäsen pöläystä, mutta kuvat ovat harvinaisen selkeät seurata tähän tee-se-itse sydänkoristeeseen. Todella yksinkertainen idea jälleen, johon ei tarvita hirveän ihmeellisiä tarvikkeita eikä paljoa aikaakaan, ja lopputulos on niin nätti!

Tarvitset: punaista ja valkoista huopaa, vaaleanpunaisia huovutettuja palloja (saa valmiina askartelukaupoista, tai voit itse huovuttaa neulalla tai saippualla) ja ripustuslangan. Muita tarvikkeita: ompelukone, sakset ja neula.

Punaisesta huovasta leikataan tuollainen pitkulainen kaitale, joka taitetaan kaksin kerroin. Tasaisin välein mitataan sydänten leveys ja merkataan ne kankaaseen merkkausliidulla. Ensin surrautetaan ompelukoneella toinen pitkä reuna sydämen 'kuoppaa' varten ja sitten kangas taitetaan toisin päin ja ommellaan toinen pitkä sivu. Sitten sydämet leikataan irti merkattuja viivoja pitkin ja siinä ovatkin punaiset sydämet jo valmiina. Sitten toistetaan sama valkoisen huovan kanssa valkoisia sydämiä varten. Ja lopuksi pujotellaan lankaan vuorotellen punaisia ja valkoisia sydämiä ja huopahelmiä.

Iloisia ja sydämellisiä askarteluhetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti