Sivut

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Sulatuslasitöitä

Pääsiäisen aikana vierailin Ossi Palmun luona, joka tekee nettikauppamme tiffany- ja sulatuslasityöt. Ossin työn jälki on todella upeaa. Mitä olen nähnyt ja verrannut muihin vastaaviin myynnissä oleviin tuotteisiin, ovat Ossin työt aika lailla omaa luokkaansa kun vertaa töiden huolellisuutta ja viimeistelyä. Ja mikä parasta, Ossin luona pääsee myös itse opettelemaan lasitöiden tekemistä!

Nyt Ossilla oli työn alla Kirsikankukka-niminen sulatuslasityö. Sulatuslasin palaset leikataan mallin mukaan, röyslätään reunoista (eli pyöristetään muodot leikkuun jälkeen) ja asetellaan pohjana olevalle tektalasille. Sitten työ sulatetaan lasiuunissa niin, että kuviot sulavat pohjaan kiinni. Tästä pääset katsomaan, miltä työ näyttää valmiina.

Sulatuslasityö Kirsikankukka
Kirsikankukka

Tässä Ossin uusi lasikorukokeiluja. Porokorut ovat todella yksityiskohtaiset ja mielestäni uskomattoman nättejä, mitä mieltä te olette? Näitä varten saa leikellä ja asetella melkoisen pieniä lasin paloja!


Tässä taas kokeilussa lasilautanen. Lehdetön oksa on ehkä vähän talvinen, mutta vaikuttava.

Lasilautanen

Ja toinen lasilautanen, mosaiikkipaloista. Näitä ovat Ossin oppilaat kuulemma innostuneet tekemään runsaasti.

Mosaiikki lautanen
Mosaiikkipaloista lasilautanen

Tässä oma projektini, josta olisi tarkoitus tulla Elämän puu. Tässä vaiheessa on tausta ja reunan kehykset leikattu valmiiksi, samoin yläreunaan ripustuskoukut lasityölle. Puun runko on leikattu yhdestä palasta. Oksat lehtineen ja maa on tehty rouhitusta lasisilpusta. Lasin palasten tulisi sitten sulaa kauniiksi hieman röpelöiseksi pinnaksi, jos kaikki menee sulatuksessa hyvin.

Lasitöitä myyntiin
Elämän puu
Nyt odottelee työ uunissa polttoa, joten pian pitäisi ehtiä taas poikkeamaan Ossin luona ja katsomaan, millainen lopputuloksesta tuli. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti