Sivut

lauantai 5. toukokuuta 2012

Tilkkupeitto vanhoista farkuista

Netistä on kiva bongailla hauskoja askartelu- ja käsityöideoita. Varsinkin amerikkalaisia koukuttavia projekteja täynnä  olevia blogeja on runsaasti. Ja nykyään Pinterestin avulla on helppo tallentaa parhaat ideat muistiin vastaisuuden varalle, eikä tarvitse enää tehdä selaimeen pitkiä kirjanmerkkilistoja. Oletteko te jo Pinterestin käyttäjiä ja mitä olette pitäneet palvelusta?

Tällä viikolla tuli vastaan tällainen hauska vanhoista farkuista tehty piknikviltti, menisi varmaan myös päiväpeitteenä tai sohvalla. Itse haluaisin ottaa tuon mukaan uimarannalle tai puistoon eväshetkiä varten. Vappupiknikillekin sopisi, ehkä ensi vuonna...

Vanhoista farkuista tehty peitto/piknikviltti, iCandy handmade

Lueskelin ohjeet iCandy handmade-blogissa, jossa idea on esitelty. Farkuista saa leikellä aikamoisen kasan tilkkuja, ja vastaavat neliöt pohjakangasta ja vuorausta. Mikään vartissa valmista -projekti tämä ei siis ole. Blogissa nurjalle puolelle oli jätetty vain puuvillakangasta. Itse ompelisin vielä kosteutta kestävän kankaan alapuolelle, niin viltti olisi kostealla nurmikolla käytännöllisempi. Alukankaan voisi kiinnittää surrauttamalla muutamaan kertaan viltin halki ja ompelemalla kanttinauhat siististi reunoille.

Ohjeissa suositeltiin keräämään vanhoja aikuisten farkkuja projektia varten. Lasten farkuista tulevat palat jäävät niin pieniksi, että niitä joutuu myös yhdistelemään yksittäisiä tilkkuja varten, ellei sitten tee tilkuista todella pieniä. Tuossa viltissä on yhteensä 64 tilkkua (8 x 8), ja tilkut kooltaan 25 x 25 cm. Noilla mitoilla peitosta tulee vähän alle 2 metriä suuntaansa, kun lasketaan vielä saumavarat.

Tällainen hauska tilkkupeitto olisi mukava projekti näin vähän harmaampana kevätpäivänä. Samalla voisi jo suunnitella tulevaa kesää ja hauskoja eväsretkiä. Kertokaa jos innostutte ompelemaan ja hyvät viikonlopun toivotukset kaikille!

p.s. Muistakaa hyödyntää alennuskoodi esimerkiksi äitienpäivälahjoja ajatellen. Voimassa vielä huomisen, 6.5.2012 ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti