Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulumarkkinoiden tunnelmaa Lohjalla

Tällaista tänään Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla, pikku pakkanen ja lumisade saivat aikaan oikeata joulutunnelmaa. En malttanut lähteä kotiin ennen kuin koko alue oli kierretty ja nyt lämmitellään markkinoilta ostetun marjamehun ja pipareiden äärellä. :)

Alla kuvassa valmistajamme Arja Auvisen koju, jossa oli tarjolla keramiikkaa, huovutettuja hattuja ja koruja, sekä lämpimiä villalapasia.

Arja Auvinen keramiikkaa, koruja ja hattuja
Lohjan joulumarkkinat: Arja Auvisen myyntikoju

Myyntipöydällä tuttuja saunojia, saunamittareita, tuikkutaloja, keramiikkatähtiä ja huovutettuja poroja. Arjan keramiikkaa ja huovutettuja koruja löydät nettikaupastamme täältä.

Lohjan joulumarkkinat: Keraamiikka saunojat, saunamitarit, tuikkutalot, tähdet ja huovutetut porot

Ihanan tuoksuista ja herkullisen näköistä loimulohta oli tarjolla. Hyvältä näytti myös lohen konjakilla liekitetys. Lähistöllä oli paahdettuja manteleita (nam!), useassa kojussa maisteltavana limppuja, sinappia ja muuta pientä hyvää, sekä aivan uskomattoman kauniita piparkakkutaloja.

Loimulohilautoja rivissä ja lohi pannulla odottamassa liekitystä

Ja kunnon pannukahvia oli tarjolla. Joulumarkkinoilla parasta on mielestäni tietyt herkut, ruuat ja juomat, jotka niin vahvasti yhdistyvät mielessä markkinatunnelmaan ja ulkosalla oloon. 


Lohjan museolla lapset pääsivät kertomaan joulupukille toiveensa. Joulupukki pyysi kirjoittamaan toiveet ylös myös vihkoon paikan päällä, jos ei ollut vielä ehtinyt kirjoittaa kirjettä joulupukille.

Joulupukki Lohjan museolla

Väkeä Lohjan markkinoilla piisasi tunnokseen asti. Ilma oli tosiaan mitä mainioin, kun aamun lumipyry hieman hellitti iltapäivää kohden. Lumipyry ei kai ollut niin haitannut vierailijoita, mutta tuulen takia lumi oli tuprunnut sisään myyntikojuihin.


 Huovutettuja tonttuja näin tänä vuonna kolme eri kojua, kun viime vuonna niitä oli muistaakseni vain yksi. Taitavat tontut olla suosittuja ja suloisia nämä ovatkin.

Suloiset huovutetut tontut

Seppiä paikalla oli myös useita. Sepän työskentelyä on hauska seurata, taonta viihdyttää myös lapsia.Joulumarkkinoiden paikkana Lohjan Pyhän Laurin kirkon ympäristö on tunnelmallinen. Alueella on yhteensä 230 markkinakojua, joten katseltavaa riittää. Jouluisia herkkuja ja leivonnaisia on myös runsaasti tarjolla. On se mukavaa kun kerran vuodessa on lähistöllä tällainen oikea menneen maailman joulu.Nettikauppamme käsityöläisistä Lohjan markkinoilla ovat paikalla:

Arja Auvinen: keramiikkaa, huovutettuja hattuja ja koruja, villalapasia
Ossi Palmu: tiffany- ja sulatuslasitöitä
Nahasta moneksi: Aikuisten ja lasten nahkatossuja

Lohjan joulumarkkinat jatkuvat huomenna sunnuntaina 16.12.2012 klo 11-16.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti