Sivut

torstai 21. marraskuuta 2013

Tiskiräteistä

Suomalaisen tiskirätti kuhisee bakteereja? Tällaisen otsikon bongasimme Ylen Uutisissa alkuviikosta. Jutussa moitittiin suomalaisten tiskirättien käyttöä. Liinat ovat likaisia ja haisevia, koska ne vaihdetaan liian harvoin, eikä rättejä pestä. 

Myönnän että näin oli meilläkin ennen kuin löysin bamburätit. Enkä tarkoita itsevirkattuja bamburättejä, joiden hygieenisyyttä Ylen juttussakin epäillään. Käyttöömme tulivat nimittäin Susannan konepestävät bambuneuloksesta ommellut rätit. Näitä koristavat lisäksi pirteät kuosit. Meillä tämä vaihdos perinteisistä räteistä bamburätteihin on toiminut täydellisesti. Käytössä on kolme rättiä, jotka säännöllisesti käyvät pesulla vuorotellen muun pyykin joukossa. Samalla kun vaihdan pestyn rätin käyttöön, heitän likaisen pyykkikoriin odottelemaan pesua.

Leivoskekkerit-rätti

Käytössä rätit toki kuluvat ja värit haalistuvat, mutta imukyky vain paranee. Rätit olen vaihtanut kokonaan uuteen vasta siinä vaiheessa, kun niihin on tullut kunnon reikiä. Oma arvioni on, että meillä on kaksi vuotta vanhoja rättejä edelleen käytössä.

Suosikkini Mummon kanaset runsaan käytön ja monien pesujen jälkeen
Ekologisuus on tietenkin yksi syy valita pesunkestävä bamburätti. Itselleni tärkein ominaisuus taitaa kuitenkin olla se, että nämä eivät ikinä haise pahalta! Tuosta ylläolevasta suosikkirätistäni en kaiken käytönkään jälkeen erota mitään epämiellyttävää hajua. Tosin ihan esteettisyyden vuoksi saattaisi olla aika ottaa uusi kanaperhe käyttöön, kun kukolla näyttää olevan harjassa jo reikä. :)

Oletko sinä kokeillut kestotiskirättejä ja mitä mieltä olet, toimiiko vai ei? 

Uutusvärit tummalla pohjalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti