Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tekijäesittelyssä Kristina

Blogin sunnuntaivieraina esittäytyvät kevään mittaan meidän tekijämme. Juttusarjan avaa Kristina Lindroos-Henriksson, jonka kauniita neuleita vauvoille, lapsille ja meille vähän isommille löytyy nettikaupastamme. Kristinan valikoimasta löydät korkealaatuiset kotimaista käsityötä olevat villa- ja pellavaneuleet, katso esimerkiksi upeat lasten kalastajaneuleet ja herkät pellavaiset pitsihuivit.

Kristina Lindroos-Henriksson

1. Kuka olet ja mistä päin Suomea tulet ja asut?
Olen 63-vuotias terveydenhuollon ammattilainen. Lisäksi minulla on tekstiiliartesaanin koulutus. Olen syntynyt Helsingissä ja asun nykyään Espoossa.

2. Mistä tuotemerkkisi tai yrityksesi nimi juontaa?
Yritykseni nimi on design blank. Olen valinnut nimen blank isänäitini muistoksi. Hänen oma sukunimensä oli Blank.

3. Milloin olet aloittanut käsillä tekemisen ja miten ajan mittaan käsillä tekemisesi on muuttunut?
Olen aina tehnyt käsitöitä. Jo alle 10 vuotiaana opin kutomaan. Teini-ikäisenä ompelin itselleni vaatteita. Kun lapseni olivat pieniä tein heille vaatteita. Olen myös kiinnostunut kirjontatöistä, joita itselleni olen valmistanut. Tekstiilitaide kiinnostaa minua myös.

4. Onko käsillä tekeminen sinulle työ vai harrastus?
Käsillä tekeminen on harrastus, jonka olen kehittänyt pienimuotoiseksi yritystoiminnaksi.

5. Mistä saat inspiraation uusiin tuotteisiin?
Pidän taiteesta ja siitä saan paljon inspiraatiota. Myös matkustaminen on mieluisa harrastus, joka tuo uutta näkökulmaa elämään.

Varrettomat villasukat
6. Kokeiletko uusia tekniikoita vai pitäydytkö tutuissa tekniikoissa ja materiaaleissa?
Haluan tehdä tuttua ja turvallista, joka on jo muodostunut rutiiniksi. Silloin työprosessin parantaminen on haaste minulle. Uutta haluan myös kokeilla mutta se on työläämpää. Minulla on paljon ideoita, mutta aikaa toteuttamiseen ei ole ollut. Kun lähiaikoina olen jäämässä eläkkeelle toivon että tuotevalikoimani laajenee. Haluaisin myös edelleen opiskella lisää taideaineita. Arvostan kovasti kontaktia asiakkaisiin ja otan kaikki heidän tuomat toiveet huomioon kun valmistan tuotteita.

Pellavahuivi
7. Onko sinulla ollut esikuvia taiteen tai käsityön saralla?
Taiteen parissa pidän kovasti Marc Chagallin taiteesta. Tekstiilitaiteessa arvostan eettistä näkökulmaa, kestävän kehityksen periaatteita, ulkoasun selkeyttä, puhtautta ja rauhallisuutta. Värit ovat minulle tärkeitä.

8. Mitä kerrot tuotteittesi materiaaleista?
Käytän korkealuokkaisia materiaaleja, koska haluan että tuotteeni ovat laadukkaita. Ne viestittävät minun omista arvoista. Myyntituotteeni ovat kudottuja asusteita villasta tai pellavasta lähinnä. Pellavalanka on ruotsalaista alkuperää. Täysin suomalaisia lankoja on vaikeata löytää.

9. Mitä haluaisit jokaisen asiakkaan tietävän tuotteistasi?
Valmistan tuotteeni käsityörakkaudella ja haluan antaa parhaan mahdollisen tuotteen asiakkaalleni. Kuulen mielelläni palautetta asiakkaaltani.

Lasten kalastajaneule
10. Mikä on haaveesi käsillä tekemisen suhteen?
Tavoitteeni on laajentaa tuotevalikoimaani esimerkiksi muutamiin ommeltuihin lahjatuotteisiin. Tavoitteeni on oppia lisää muotoilusta, sommittelusta ja värimaailmasta.

11. Mitä muuta haluat kertoa?
Myyntimarkkinoita tuotteilleni voisi hyvin olla kansainvälisesti. Esimerkiksi lasten kudottuja, lämpimiä vaatteita tarvitaan paljon monissa Euroopan maissa, missä on talvisin kylmä sisätiloissa verrattuna Suomeen, missä meillä on lämmintä sisällä ja jokainen uusi vauva saa hienon äitiyspakkauksen lahjana valtiolta.

Katso lisää

Katso Kristinan tuotevalikoima nettikaupassamme tai jätä Kristinalle kommentti alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti