Sivut

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tekijäesittelyssä Joocrafts

Tekijäesittelymme jatkuvat: tällä viikolla vuorossa Johanna Mölsä ja Joocrafts. Johannan tekemät kauniit puuhelmikorut sopivat mainiosti esimerkiksi äitienpäivälahjaksi. Äitienpäivä onkin jo muutaman viikon kuluttua, joten käy katsomassa Johannan korut nettikaupastamme. Jokainen helminauha on täysin uniikki, joten kahta samanlaista ei ole.

Joocrafts

1.Kuka olet ja mistä päin Suomea tulet ja asut?
Olen Johanna Mölsä Järvenpäästä. Nautin käsitöiden tekemisestä, taidenäyttelyissä ja erilaisissa käsityötapahtumissa käymisestä. Lisäksi matkustelen, harrastan tennistä ja englannin kielen opiskelua.

2. Mistä tuotemerkkisi nimi juontaa?
Joocrafts on käsityöblogini nimi. Idean nimeen sain Etelä-Afrikan reissultani. Olimme perheeni kanssa luonnonpuistossa safareilla ja kuulin paikallisten oppaidemme usein aloittavan vastaukset kysymyksiin sanalla, joka kuulosti sanalta: Joo! Vaikutti siltä, että sana tarkoitti kutakuinkin samaa kuin meillä; jotain myönteistä innostuneisuutta. Etelä-Afrikan kierrätyskulttuuri ja huikeat käsityöt nostivat innostukseni käsitöihin aivan uudelle tasolle. Kansainväliseen joo -sanaan oli sitten luonteva laittaa jatkoksi crafts.

Punainen puuhelminauha ja rannekoru
3. Milloin olet aloittanut käsillä tekemisen ja miten ajan mittaan käsillä tekemisesi on muuttunut?
Ensimmäinen käsityöni lienee nukelle tekemäni virkatut sukkahousut viisi vuotiaana. Tätini oli opettanut minulle pari virkkaussilmukkaa ja satuin löytämään kaapista lankaa ja siitä se sitten lähti. Äitini huomasi taitoni ja sain siitä eteenpäin käyttää myös ompelukonetta; kiitos äidille siitä!

Etelä-Afrikan reissun jälkeen innostukseni käsitöihin on monipuolistunut. Lähden innokkaasti kursseille kokeilemaan eri tekniikoita. Tuotteita syntyy runsaammin ja jos tarvitsen jollekin lahjan, käyn usein kaapillani ”ostoksilla” tai teen jonkin tuotteen varta vasten jotakin ihmistä varten, myös tilauksesta.

4. Onko käsillä tekeminen sinulle työ vai harrastus?
Käsillä tekeminen on minulle harrastus. Tekisin käsitöitä mielelläni paljon enemmän mutta leipätyöni ja muut arjen askareet vievät ison osan ajastani. Onneksi saan myös työssäni; Työ- ja päivätoiminnan ohjaajana, olla luovassa ja käsityöintoani ruokkivassa ilmapiirissä.

5. Mistä saat inspiraation uusiin tuotteisiin?
Huomioin maailmalla matkustellessani, näyttelyissä käydessäni ja ihmisiä tavatessani ja alan blogeja seuratessani mielenkiintoisia ja kauniita asioita, esineitä, värejä, vaatteita ja koruja. Sänkyni vieressä on korkea pino käsityö- ja askartelulehtiä sekä kirjoja. Samalta yöpöydältä löytyvät myös luonnoskirja ja kynä inspiraation varalle. Idea voi tulla myös kaverilta, joka ei löydä mieleistä korua kaupasta. Näin kävi maalattujen helmikorujen kanssa. Tein kaverille korun, kohta kolmelle muulle ja sitten vielä muutaman lisää…

Siniset puuhelmet
6. Tykkäätkö kokeilla uusia tekniikoita vai pitäydytkö tutuissa tekniikoissa ja materiaaleissa?
Vastaus taitaa löytyä jo kohdasta 3.

7.Onko sinulla esikuvia taiteen ja käsityön saralla?
Ei ehkä esikuvia mutta ihailen suuresti aikansa rohkeita naistaiteilijoita kuten esim. Helen Scherfbeckiä ja Tove Janssonia.

8. Mitä kerrot tuotteittesi materiaaleista?
Suosin materiaalin hankinnassa suomalaisia nettifirmoja, Järvenpääläisiä yrityksiä ja Helsingissä teen hankintoja yhdistäen muihin käynteihin (ekologisuus ja taloudellisuus). Mielessäni on kestävä kehitys; laadukkaat ja kestävät tuotteet ja suomalaisten yritysten kannattaminen. Tosiasia on, että korunosat, nauhat, helmet ja maalit tulevat pääsääntöisesti suomalaisiin kauppoihin ulkomailta.

9. Mitä haluaisit jokaisen asiakkaan tietävän tuotteistasi?
Tuotteet ovat uniikkeja; jokaisessa tuotteessa on jokin oma jujunsa. Olen tarkka työskentelyni laadusta ja haluan tehdä tyylikkäitä, yksilöllisiä ja näyttäviä koruja. Puuhelmikorut käyvät niin arkeen kuin juhlaankin ja säädettävyyden ansiosta ne sopivat jokaiseen kaulaan.

10. Mikä on haaveesi käsillä tekemisen suhteen?
Haluan oppia uusia tekniikoita ja vaihdella kuulumisia käsitöistä innostuneiden ihmisten kanssa. Toivon, että opin englantia niin hyvin, että rohkenen jonain päivänä kirjoittamaan blogiani suomen kielen ohella myös englanniksi. Haaveena on myös, että joskus voisin tehdä töitä vähän vähemmän ja käsitöitä enemmän. Ideoita olisi.

Katso lisää

Katso Johannan koruvalikoima nettikaupastamme. Tai jätä Johannalle ja meille terveisiä alle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti