Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Tekijäesittelyssä Ruusutarha

Kaipaatko kesäjuhlaan kukkakoristeita? Ruusutarhan näyttävät paperikukkaset ovat aivan kuin aitoja kukkia. Paperikukkien värivalikoima on myös lähes rajaton, ja kukat on helppo säilyttää muistona - ei stressiä kimpun kuivaamisesta! Nettikaupastamme voit tilata esimerkiksi häihin koko kukkakavalkaadin; morsiuskimpun, morsiusneitojen hiuskukat ja sulhasen vieheen, kranssit ja kimput pöydille - kaikki haluamassasi värissä. Katso lisää nettikaupasta.

Ruusutarha


Valmistujaisruusu
1. Kuka olet ja mistä pain Suomea tulet ja asut?
Olen Sanna, koulutukseltani olen kuvataiteilija ja taidemaalari, olen valmistunut Porin Taidekoulusta vuonna 2000.  Olen myös tehnyt useamman vuoden töitä visualistina, sekä kukkien sidonnan parissa. Olen kotoisin Raisiosta - jossa myös asun tälläkin hetkellä, ainakin toistaiseksi.

2. Mistä tuotemerkkisi tai yrityksesi nimi juontaa?
Ruusutarha on ajatus siitä mistä kukat alunperin lähti. Eli tein alussa 2011 vain ruusuja, jonka jälkeen aloin myös suunnittelemaan muita kukkia. Nyt kukkia onkin jo useampia. Ruusutarha toimii käyttönimenä, sekä nimenä mainostuksessa. Mutta se että tulenko jatkossa käyttämään tätä nimeä on vielä epävarmaa.

3. Milloin olet aloittanut käsillä tekemisen ja miten ajan mittaan käsillä tekemisesi on muuttunut?
Olen tehnyt aina käsillä, ehkäpä suurin tekijä on äitini joka myöskin suunnittelee ja tekee käsitöitä. Itse olen lapsesta asti käynnyt erilaisilla kursseilla, keramiikasta piirrustukseen, sekä myös nuoremmalla iällä tein origameja japanilaisen taiteilijan ohjauksessa. Paperi on siis tuttu lapsuudesta jo.

Ohjatusta tekemisestä olen siirtynyt luomaan uutta, sekä kokeilemaan, suunnittelen kokoajan eri tekniikoita ja tapoja. Alunperin minusta piti tulla kuvanveistäjä,  mutta tiettyjen opetuksen toteutumisesta olevien ongelmien takia taidekoulussa siirryinkin maalaukseen, josta sitten onkin loppuenlopuksi ollut enemmän hyötyä näiden kukkien parissa.

4. Onko käsillä tekeminen sinulle työ vai harrastus?
Tällä hetkellä olen muutoksen alla, ollut tässä jo vuoden ajan,  ja toivottavasti tämä muuttuu kokoaikaiseksi työksi. Ainakin suosio on kasvanut ihan kivasti koko ajan. Katsotaan mitä tuleman pitää. =)

5. Mistä saat inspiraation uusiin tuotteisiin?
Luonnosta, otan valokuvia paljon. Mietin myös käyttötarkoituksia, sekä miten voisin tuotteitani saada kotiin sopiviksi. Tutkin myös paljon trendejä, niin lehdistä kuin netistä.

6. Tykkäätkö kokeilla uusia tekniikoita vai pitäydytkö tutuissa tekniikoissa ja materiaaleissa?
Kokeilen uutta, mietin värjäystapoja, sekä suunnittelen koko ajan materiaalien käyttöä. Haluan myös osittain saada tuotteisiini materiaaleja luonnosta. Kukkien lisäksti teen paljon muutakin, joten voi melkein sanoa että kaikki tekemiseni on kokeilua, ainakin alkuun. Haluan kuitenkin tehdä omanlaistani jälkeä.

Minulle on tärkeää tuottaa uutta, eli en seuraa kenenkään muun jalanjälkiä vaan haluan kulkea omia reittejä. Saan siitä onnistumisen iloa.


7. Onko sinulla ollut esikuvia taiteen tai käsityön saralla?
Aikoinaan opettajani, nukketaiteilija Raija Puonti antoi arvostusta käsityötaitoihini, se on jäänyt vahvasti mieleen. Ehkä sellainen positiivinen tukeminen ja käsitöiden arvostus on tukenut omia valintoja elämässä.

8. Mitä kerrot tuotteittesi materiaaleista?
Puolet materiaaleista on kotimaisia. Kotimaisuuden lisäksi pyrin siihen että tuotteet olisivat mahdollisimman luonnonmukaisia, mutta toki kaikesta joutuu välillä tinkimään. Niin kotimaisuudesta kuin luonnonmukaisuudesta - jotta itse tuotteesta saa toimivan.

9. Mitä haluaisit jokaisen asiakkaan tietävän tuotteistasi?
Teen kaikki tuotteeni ajatuksella, rakkaudella tekemiseen ja kauniiden asioiden luomiseen. Haluan huolitella työn alusta loppuun. Ja näin ollen kaikki työt syntyy omien käsien kautta alunalkaen.
Tuotteeni ovat uniikkeja ja huolella tehtyjä. Jokainen tuote poikkeaa toisesta, sillä maalaan ja värjään kukat käsin, näin ollen se tekee jokaisesta kukasta ihan omanlaisensa - kuten aidoissakin kukissa, kaikissa on omat kauneusvirheensä.

10. Mikä on haaveesi käsillä tekemisen suhteen?
Se että saan tehdä töitä mahdollisimman pitkään, eikä mitkään sairaudet tule tielle, niin että käsillä tekeminen loppuisi. Se on melkein se ainoa asia josta haaveilen. Sillä tällä hetkellä elän pitkälti niin kuin olen aina haaveillut, saan tehdä sitä mistä nautin.

11. Jotain muuta mitä haluat kertoa?
Oikein ihanaa kukkaista kesää kaikille =)

Lisää


Ruusutarha Taitaentehdyn nettikaupassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti