Sivut

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Esittelyssä Piritta Väistö

Esittelyssä tällä kertaa Piritta Väistö, joka neuloo nettikauppaamme muun muassa suloisia siililapasia ja -sukkia. Pikkutytöille valikoimista löytyvät myös yhteensopivat pörröiset säärystimet, sekä naisille käsilaukkutöppöset. Katso myös tyylikkäät tennarisukat ja käy kurkkaamassa koko valikoima nettikaupan puolella.

Piritta Väistö


1. Kuka olet ja mistä päin Suomea tulet ja asut?
Olen Piritta Väistö. Syntyjäni olen Hyrylästä Etelä-Suomesta ja monen mutkan kautta juurtunut Nivalaan Pohjois-Pohjanmaalle v. 2004.
Siililapaset
Siililapaset

2. Milloin olet aloittanut käsillä tekemisen ja miten ajan mittaan käsillä tekemisesi on muuttunut?
Käsillä tekeminen juontaa jo lapsuuteeni. Äitini oli kova neulomaan ja sieltä sainkin kipinän neulomiseen. Tuotteeni olivat silloin lähinnä lankapyörittelyjä. Ihastelin aina äitini ihanan värisiä lankoja ja päätin, että kun olen aikuinen, niin silloin minullakin on paljon lankaa mistä valita haluamia värejä sukkiin. Äitini neuloi aina vain sukkia.
Yläasteikäisenä lanka/neulomishommat laantui opiskelujen vuoksi. Jotenkin vain unohdin koko homman.

Säärystimet tytölle
Tyttöjen säärystimet

Yhdeksännen luokan loppupuolella rupesin uudestaan miettimään käsillä tekemistä ja lähdinkin opiskelemaan ompelija-artesaaniksi Toholammille. Sieltä neulomis-innostus nosti päätään uudestaan.
Ompelija-artesaaniksi opiskelun jälkeen opiskelin pukuompelijaksi Orimattila-instituutissa.
Valmistuin kädentaitojen ohjaaja-artesaaniksi Nivalan ammattiopistosta v.2008 ja sen aikana neulomis-innostus ja virkkaamis-innostus räjähti käsistä, eli voi sanoa, että vuoden 2005 jälkeen olen neulonut/virkannut/koruillut yötäpäivää ja nyt minulla on paljon lankaa. Sen jälkeen opiskelin vielä koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaksi Kalajoella.
Aluksi neuloin vain sukkia, sen jälkeen tulivat muut neulomiset. Virkkaamisesta innostuin myöhemmin virkattujen mattojen myötä. Koruilu, kuten puu- ja lasihelmituotteiden valmistus ja korujen kokoaminen korvakoruiksi on tullut nyt muutaman vuoden aikana tutuiksi. Lankojen värjäys kool aid-väreillä on nyt uusin innostus, mitä olen tehnyt paljon.

Tennarisukat
Tennarisukat

3. Onko käsillä tekeminen sinulle työ vai harrastus?
Käsillä tekeminen on minulle rakas harrastus, jota teen aina. Henkisesti vaativan työn rinnalla on kiva "lepuuttaa" aivoja neulomisella/virkkamisella.

4. Mistä saat inspiraation uusiin tuotteisiin?
Uudet tuotteet syntyvät aina tarpeesta/tarpeeseen. Haluan tehdä tarpeellisia ja käytännöllisiä tuotteita, joita uskalletaan käyttää ja näyttää.

5. Tykkäätkö kokeilla uusia tekniikoita vai pitäydytkö tutuissa tekniikoissa ja materiaaleissa?
Tuttu ja turvallinen hyväksi todettu malli toimii aina, mutta olen innokas kokeilemaan uutta sekä materiaalilta, että mallilta. Joskus käy niin, että hyvän mallin keksiessä tuotteita tulee tehtyä paljon ja eri väreillä/materiaaleilla.
Käsilaukkutöppöset

6. Onko sinulla ollut esikuvia taiteen tai käsityön saralla?
Äiti. Innostus käsillä tekemiseen on tullut jo äidinmaidosta. Kiitos äiti.

7. Mitä kerrot tuotteittesi materiaaleista?
Tuotteeni teen pääosin kaikille tutusta Novitan 7-veljestä langoista. Langat ovat tuttuja kaikille ja langat on hyväksi havaittu.

8. Mitä haluaisit jokaisen asiakkaan tietävän tuotteistasi?
Teen tuotteeni huolella ja rakkaudesta käsillä tekemiseen.

9. Mikä on haaveesi käsillä tekemisen suhteen?
Toivottavasti pystyn neulomaan/virkkaamaan aina ja tartuttamaan omalle tyttärelleni ja pojalleni käsillä taitamisen ilon ja innon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti