Sivut

tiistai 7. lokakuuta 2014

Ideoita kierrätyspuusta

Kesälomareissulla huomasin, kuinka trendikästä kierrätyspuusta on tullut sisustusmateriaalina. Barn wood/reclaimed wood tuokin pelkistettyyn sisustukseen särmää ja sopii isompiinkin kokonaisuuksiin, kuten tähän tehosteseinään. Törmäsimme jopa yritykseen, joka tekee IKEAn kaappeihin tyylikkäitä puuovia, osa tietenkin kierrätetystä barn woodista.

Mitä kaikkea kierrätetystä puusta voi tehdäkään? Keräilin muutamia ideoita omalle syksyn askartelu- ja nikkarointi-ideoiden listalle. Jotenkin tuo kierrätyspuu sopii niin hyvin syksyiseen tunnelmaan, on jollain tapaa niin kodikas ja lämminhenkinen materiaali. Ja saattaa näistä projekteista saada ideoita myös joululahjoja varten. Materiaalina kierrätyspuu on edullista myös lasten nikkarointiprojekteihin ja nostalgiannälkäinen voi käyttää askarteluun vaikka mummolan vanhan ladon lankkuja.

Nämä kierrätyspuusta tehdyt kurpitsat tästä blogista ovat mielestäni mainioita. Tässä olisi Halloween-askartelua kurpitsojen kaiverruksen tilalle. Nuo kurpitsat näyttävät tosin melko lailla omenoilta, joten sopivat myös kotipuutarhan omenateemaan.

Kierrätyspuusta tehdyt kurpitsa/omenakoristeet

Sohvapöytä kaipaa puolestaan tällaista tarjotinta. Jos et innostu nikkaroimaan itse, niin tarjottimen voi tilata myös verkkokaupasta.

Pieni tarjotin kierrätyspuusta

Kierrätyspuusta saisi myös supertyylikkäitä valokuvan- tai taulunkehyksiä. Vai mitä sanot näistä? Aivan mahtava idea on myös tehdä peilinkehykset vankasta kierrätyspuusta, esimerkiksi täällä.

Leveät kehykset kierrätyspuusta

Meiltä kotoa kierrätettyä puuta löytyy näissä kehyksissä. Kontrasti maalauksen tyyliin ja värikkyyteen on mielestäni mainio!

Taiteilja: Kannika Lundahn

Mason Jar- askarteluideoita on täälläkin blogissa pyörinyt jo ennen, mutta tämä hauska idea yhdistää hillopurkit ja kierrätyspuu. Takuulla kotikokin mieleen! Ja hyllykkö toimii yhtä hyvin kylpyhuoneessa, hammasharja- ja meikkisutitelineenä.

Mason Jar -istutusruukut

Olisi hauska kuulla millaisia ideoita te muut olette toteuttaneet? Tai sopiiko rosoinen kierrätyspuu teidän sisustukseenne? Meillä mies uhkasi tehdä sängynpäädyn vanhasta hyyskän ovesta, sitä ideaa en kyllä kelpuuttanut...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti