Sivut

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Ruotsinpyhtään joulumarkkinat

Ruotsinpyhtään joulumarkkinoilla kävin tervehtimässä Satu ja Marianna Mansnerusta, joiden hopeasavi- ja helmikoruja on tulossa Taitaentehdyn valikoimiin heti kunhan upeat työt saadaan kuvattua. Oli ihanan jouluinen ilma, sopiva pikku pakkanen ja pientä lumisadetta. Joulumarkkinat ovat Ruotsinpyhtäällä perinne, joita nyt ensimmäistä kertaa koitettiin kaksipäiväisinä. Sunnuntaina paikalla olivat Hembölen kotieläimet, joten lapset pääsivät ratsastamaan poneilla ja silittelemään pupuja.

Ruotsinpyhtään ruukki
Joulumarkkinoiden tunnelmaa
Mansnerusten puodissa oli tarjolla glögiä ja pipareita, ja korujen lisäksi jouluisia huovutuksia. Helmikorujen valikoima on valtava, joten kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa jos paikkakunnalle sattuu. Ruotsinpyhtää on muutenkin kaunis alue, vanha ruukki toimi aktiivisesti 1700- ja 1800-luvulla ja vanhoihin rakennuksiin, muunmuassa sepänpajaan, pääsee tutustumaan. Kirkosta löytyy Helene Schjerfbeckin maalaama alttaritaulu.

Satu, Marianna ja joulupukin muori
Helmikoruja
Ruotsinpyhtäästä on muutenkin kiva aloittaa tämä blogi, koska siellä syntyi idea perustaa nettikauppa viime kesänä. Kaikenlaisia markkinoita ja ruukkialueitahan on aina hauska kiertää, ja ajattelin että olisi mukavaa saada tuotteita tilattua ympäri vuoden ja vaikka vähän kauempaakin, jos ei paikan päälle pääse. Siitä suunnittelu siis alkoi ja nyt käsityöläisiä on mukana jo monelta paikkakunnalta. Tarkoitus on tuoda esiin heidän töitään ja edistää suomalaisen käsityön arvostusta.

Mutta takaisin joulumarkkinoihin… Tallinvintillä oli kaikenlaista villasukista ja puutöistä leivonnaisiin myynnissä. Ja totta kai grillimakkaraa oli, kuten joulumarkkinoille kuuluu. Joko sinä olet käynyt joulumarkkinoilla ja missä ovat sinun suosikkijoulumarkkinasi?
Tunnelmallista joulunodotusta!

1 kommentti: