Sivut

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Lohjan menneen ajan joulumarkkinat ja Rauman joulumarkkinat

Joulun alla joulumarkkinat ovat ehdoton joulutunnelman tuoja. Itse kävin tänä viikonloppuna katsomassa sekä Lohjan menneen ajan joulumarkkinat että Raumalla käsityöläisten joulumarkkinat. Upeita käsitöitä, ei voinut kuin ihastella. Mukaan tarttui  pari sepän tuotetta ja Raumalla onnisti joulumyyjäisten arvonnassa. Meidän porukkaa nauratti, mutta Taitokeskuksen arpajaisten pitäjää ei juuri hymyilyttänyt. Arpoja kun kuulemma oli myyty vasta muutama ja jo meni yksi kolmesta päävoitosta.

Palkintoryijy taitaa mennä joululahjaksi
Raumalla kävin myös valokuvaamassa Ritva Salmisen pöytäliinoja ja haastattelemassa Taitaentehdyn valmistajaesittelyyn. Ritva on kutonut yli 300 isoa pöytäliinaa kangaspuilla, aivan uskomaton määrä! Pienistä liinoista tai matoista ei kuulemma edes pidetä lukua. Voit lukea tarinoinnin tulokset klikkaamalla tästä.
Ritva esittelemässä pöytäliinoja
Lohjan menneen ajan joulumarkkinat ovat varmasti yksi Suomen suurimmista. Yli 200 kojua ja runsaasti kaikkea mahdollista käsintehtyä mitä pukinkonttiin voi ajatella ja kaikenlaisia jouluherkkuja. Sunnuntain ilma vain oli melkoisen hyytävä, viitisentoista astetta pakkasen puolella, mikä saattoi karkoittaa väkeä. Omatkin posket punottavat edelleen!

Joulumarkkinoilla pääsi myös rekiajelulle - reki vaan ei ollut niitä perinteisimpiä jalaksilla varustettuja vaan oli ilmeisesti varauduttu pyörillä lumettoman kelin varalta. Ja lumestahan ei tällä hetkellä Etelä-Suomessa ole pulaa.

Rekikyytiä Lohjan menneen ajan joulumarkkinoilla
Yhden Lohjan museon rakennuksen ikkunassa oli mahtavat pakkasen muodostamat jääkukkaset. Ihanan tunnelmallista tällaiselle city-asujalle. :)


Jos et ole vielä ehtinyt joulumarkkinoille, niin varmasti vielä ensi viikonloppuna niitä löytyy ympäri Suomea ja sitten onkin jo joulu! Muista myös katsoa mitä kaikkea kivaa Taitaentehdyn valikoimiin on ilmestynyt, vielä ehtivät paketit jouluksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti