Sivut

perjantai 7. tammikuuta 2011

Ossi Palmun lasityöt ja tiffanytyöt

Oikein hyvää vuoden alkua kaikille! Toivottavasti joulu ja vuoden vaihde sujuivat mukavissa ja rauhallisissa merkeissä.

Taitaentehtykin hiljentyi joulunviettoon, mutta nyt tammikuussa on tulossa paljon uutta, joten kannattaa vierailla sivustolla ahkerasti! Lähipäivinä on tulossa mm. Ossi Palmun lasityöt ja halusin näin etukäteen kertoa hänen töistään.

Muutaman kerran olen nimittäin itsekin päässyt Ossin pajalle hommiin. Ossi työskentelee Lohjan Immulassa ja päivittäin myös opettaa lasitöitä uusille innostuneille. Jos siis omien kädentaitojen mittely kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Ossiin ja sopia milloin voisi harjoittelun aloittaa. Omasta kokemuksesta voin kertoa että lasityöt ovat mukavaa ja melkoisen koukuttavaa puuhaa!

Ossi itse on tehnyt tiffany- ja sulatuslasitöitä täysipäiväisesti vuodesta 1996 lähtien. Ossin tausta on ammattilaislasipuolella ja tiffany-töiden kokeilu alkoi harrastuksena ammattilaistarvikkeiden myynnin ohella 70-luvun lopulla, siitä pikkuhiljaa laajeten harrastuksesta täysipäiväiseksi työksi.

Uudet oppilaat pääsevät tiffanytöiden makuun pikkulintu-työllä. Tässä Ossin mallisuoritus.
Trissalla vedetään ensin jälki lasin leikkuukohtaan,  jonka jälkeen lasi napsaistaan osiksi joko käsin tai pihtejen avulla.
Kun osat on saatu leikattua suurin piirtein muotoonsa, käydään ne läpi hiomalla.
Hionnan jälkeen työ on muodossaan ja reunat folioidaan kuparilla.
Nyt on lintu enää tinajuotosta ja ripustuslenkkiä vailla.
Ripustuslenkki tinataan siiven kärkeen.
Myös saumat käydään tinalla läpi ja jos on taitava on tuloksena yhtä tasaista jälkeä kuin ylläolevassa kuvassa!

Piakkoin siis Ossin töitä tulossa Taitaentehdyn valikoimiin. Eri malleja Ossille on kertynyt vuosien varrella satoja, ellei tuhansia, joten kaikenlaista lahjaksi ja omaan kotiin sopivaa tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti