Sivut

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Arja Auvisen keramiikkaa ja muita töitä

Lauantaina sain kutsun Arja Auvisen luokse. Arja on pitkän kokemuksen omaava monipuolinen käsityöläinen, joka työstää sekä savea, että villaa, pajua ja nahkaa. Varsinkin keramiikkaa Arja osaa käsitellä todella taitavasti ja hänen työnsä ovat upean ilmekkäitä. Arjan tyyliin kuuluukin juuri töiden yksilöllinen ilme ja hauskoja ideoita hänen töissään riittää. Arja valmistaa käyttöesineitä ja koristeita. Lue Arjan valmistajakuvaus Taitaentehdyn sivuilta.

Arjan suosittuja tuotteita ovat olleet muun muassa kuvan posliinitähdet. Arjan luona tähtiä on terassilla ripustettu pähkinäpensaan oksiin. Tuulen mukana tähdet helisevät kauniisti osuessaan toisiinsa. Arja kertoi asiakkaidensa keksineen niin monta käyttöä, että hän itsekin on ollut yllättynyt. Jotkut ovat laittaneet tähtiä joulukorttiin tai paketin kylkeen koristeeksi, lapset taas ovat saaneet itse maalata tähdet mieleisekseen...

Posliinitähti-nipussa on 10 tähteä ripustuslenkkeineen
Posliinitähtiä ripustettuna pähkinäpensaan oksille
Arjan varastosta löytyy todella paljon muutakin. Vaikka Arja nykyisin on kiireinen päivätyön kanssa, nauraa hän iloisesti etsivänsä kaikille esineille uusia koteja. Tekemistä ei yksinkertaisesti pysty lopettamaan ja kaikki mitä mieli tekee tehdä, ei enää mahdu omaan kotiin.

Arjan keramiikkaa: pikku lampaita, tonttuja, kelloja, enkeleitä...

Kaksi pientä lastenlasta pitävät myöskin isoäitinsä kiireisenä. Tempo Aslak 3v ja Teho Elmeri 1,5v ovat vieneet täysin Arjan sydämen, eikä ihme näitä hurmureita seuratessa!

Arja ja pojanpoika Tempo työhuoneella
Muiden taitojen ohella Arja myös leipoo ensiluokkaiset korvapuustit. Kahvit niiden kera joimme tietenkin Arjan omatekoisista kupeista. Kupit ovat erittäin siroa ja ohutta keramiikkaa, kuitenkin kestäviä. Näitäkin saattaa valikoimaamme ilmestyä... Mitä mieltä te lukijat olette?

Sirot raidoitetut kupit ovat erittäin ohuesta tunnustaan huolimatta kestäviä
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti