Sivut

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Miten hoitaa pellavatuotetta: pellavan pesu ja huolto

Näillä vinkeillä pidät huolta arvokkaista pellavatuotteista, pöytäliinoista ja pellavavaatteista. Materiaalinahan pellava on todella ekologinen, täyttä luonnonkuitua, ja pitkäikäinen. Pellavatuotteet peseytyvät alhaisessakin lämpötilassa ja jos pellavatuotteessa ei ole isompia tahroja, voi pahat hajut tuulettaa pois jättämällä tuotteen pakkaseen, vaikka ihan pakastimeen. Eli pesua ei edes tarvita!

Pellavan pinta myös hylkii likaa kiitollisesti. Kuulin kerran tarinan aviomiehelle tehdystä pellavaisesta grilliessusta, joka on ollut käytössä jo vuosikausia, eikä ole tarvinnut pestä kertaakaan. Erityisesti pellavaloimeen tehdyt pöytäliinat ovat hyviä, sillä myös itse loimi hylkii likaa. Pellavaliinat voidaan kutoa myös puuvillaloimeen, jolloin loimi saattaa imeä väriä itseensä pahemmin, mikäli nestettä kaatuu liinalle. Nettikaupassamme on mainittu erikseen, jos loimi ei ole pellavaa, lähes kaikki tuotteemme ovat 100 % pellavaa.Pellavan pesuohjeet

Pellavaisen pöytäliinan pesulämpötilaksi suositellaan 60 astetta. Pellavahousut ja muut vaatteet voi pestä alhaisemmassakin lämpötilassa, ja pestä ei kannata turhan usein. Kovaa linkousta tulisi välttää, sillä muuten liinaan tulee helposti laskoksia. Muista silittää liina vähän kosteana.

Hyvin hoidettuna pellava kestää vuosia. Arvokkaat pöytäliinat kannattaa säilyttää siististi rullattuna. Pesukertojen myötä materiaaliin tulee vain lisää pehmeyttä, erityisesti pellavaiset pyyheliinat paranevat ikääntyessään.

Eipä siis sen kummempaa! Pellavatuotteet ovat useimmiten arvokkaita hinnaltaan, mutta hintaa vasten saa kestävyyttä ja laadukkuutta, ja tuotteista kannattaa pitää hyvää huolta niin ne kestävät kovaakin käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti