Sivut

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Billnäs Kädentaito-tapahtuma

Billnäsin ruukissa oli tänä viikonloppuna Kädentaito-tapahtuma. Kävimme siellä pienellä kesäretkellä ihastelemassa paikalle tulleiden käsityöläisten töitä. Myös kaksi Taitaentehdyn käsityöläistä, Korumetsän Anna ja Pienten Oranssien Marika olivat paikalla. 

Korumetsän Anna esittelemässä koruja
Korumetsän ihania koruja
Pienten Oranssien Marika myyntipöydän äärellä
Pienten Oranssien suloiset sorminuket
Ruukki itsessään on vaikuttava paikka, mutta paljon siellä on vielä tehtävää ja kunnostettavaa. Viimeiset kolme vuotta ruukki on ollut yksityisomistuksessa. Olisi mukava nähdä alue arvokkaasti vanhaa kunnioittaen restauroituna, siinä olisi kyllä potentiaalia vaikka mihin!

Ruukin ympäristössä on useita antiikkimyymälöitä ja käsityöläisten pajoja, taidenäyttelyitä ja taimisto. Majoitus- ja ravitsemuspalveluita löytyy myös runsaasti. Itse kävimme kahvittelemassa Tallikahvilassa, jossa oli myynnissä myös kaikenlaista muuta paikallista ja italialaista herkkua. Hyvän ruuan ystävien kannattaa ehdottomasti piipahtaa tuolla herkkuostoksilla.

Tallikahvila Billnäsissä
Lähiruokaa Billnäsin Tallikahvilassa: marinoituja valkosipulinkynsiä
Mukava vierailukohde on myös Billnäsin Rakennusapteekki, joka on oikea vanhaan tyyliin remontoivan unelma. Sieltä löytyvät maalit, tapetit, vanhanmalliset lamput, laatikoiden vetimet, sepän takomat naulat, mitä ikinä voikaan kuvitella tarvitsevansa. Myynnissä on myös vanhoja kunnostettuja huonekaluja ja muun muassa entisöityjä Högforsin helloja. Myymälä on aivan mahtavasti kunnostettu ja kaikki tavarat ovat uskomattoman siististi järjesteltyinä esillä.

Rakennusapteekki-myymälä Billnässissä
Kaikkea ihanaa kotiin
Jos siis satut liikkumaan Karjaan suunnalla, niin Billnäsin ruukissa kannattaa vierailla. Myös Fiskarsiin on toki lyhyt matka, joten samalla reissulla voi käydä katsomassa vaikka molemmat ruukit jos intoa riittää ja jalat jaksavat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti