Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Lohjan joulumarkkinat 2011

Lohjan joulumarkkinoilla viime viikonloppuna oli aikamoinen vilske, kun pääsimme paikan päälle sunnuntaiaamuna. Lauantai oli aivan hirveän sään puolesta, joten ei ihme ettemme olleet ainoita, jotka siirsivät markkinavierailun sunnuntaille. Ei ollut sää sunnuntainakaan erityisen jouluinen, viime vuonna tunnelma oli pakkasessa lumen keskellä aika erilainen. Saa nähdä vieläkö lumi ennättää ennen aattoa tänne etelään?


Joulumarkkinoilla olivat Taitaentehdyn jäsenet Ossi Palmu ja Arja Auvinen. Pysähdyin ensin Ossin kojulla ihastelemaan pieniä kuuseen ripustettuja tonttuja. Sopivat upeasti tuohon hopeanväriseen kuuseen, toki myös perinteiseen vihreään.


Ossilla oli myynnissä myös Tonttu Vääräsääriä, punatulkkuja, sekä uusia malleja kuten avaimenperiä, Elämänpuu-sulatuslasitöitä ja tietenkin omppuja omenakaupungissa Lohjalla.Arjan kojulla oli tuttuja enkeleitä, lampaita ja tuikkutaloja. Markkinoilla Arja myy myös upeita huovutettuja hattuja. Niitä ei nettikaupassa ole, eikä todennäköisesti tulekaan, koska hatut ovat sellainen tuote jota jokaisen on päästävä sovittamaan sekä värin että mallin puolesta. Arjan hattuja löytyy Lohjalta muun muassa käsityömyymälä Tuulentuvasta.


 
Ja toki Arjan kojulta löytyivät myös jouluun kuuluvat tontut, tähdet ja suloiset huovutetut porot!


Olennainen osa joulumarkkinoita on aina ruokapuoli. Maistelimme niin hirvimakkaraa, kuin monen sortin hunajaa ja sinappiakin, sekä valtavan hyvää kotona leivottua saaristolaisleipää. Parasta antia olivat kyllä nämä letut. Taitavat vieressä olleet villasukatkin tuoksua herkullisilta!


Joulumarkkinat jatkuvat ainakin Helsingin keskustassa vielä koko viikon. Joko sinä olet käynyt joulumarkkinoilla herkuttelemassa ja lahjaostoksilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti