Sivut

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Hvitträsk joulumarkkinat

Viikonloppuna oli Hvitträskin tunnelmalliset joulumarkkinat. Sää ei kyllä ollut vielä jouluinen ja itse asiassa ihan hyvä, että satoi vain vettä - Hvitträskiin ajetaan niin jyrkkää ylämäkeä että siinä olisi ollut ihmettelemistä jos tie olisi ollut jäässä.

Hvitträsk

Hvitträsk on arkkitehti Eliel Saarisen entinen koti ja kesäasunto Kirkkonummella. Talon rakennuttamisessa olivat mukana alunperin myös arkkitehdit Herman Gesellius ja Armas Lindgren. Rakennukset, iso ja pikku huvila, ovat upean yksityiskohtaiset ja huvilassa toimii nykyään museo. Mekin kävimme ensimmäistä kertaa museossa ja siellä oli paljon mielenkiintoista katseltavaa, myös valokuvia vanhoilta ajoilta. Eliel Saarinen meni uudestaan naimisiin Geselliuksen Loja-sisaren kanssa ja heidän lastensa huoneet olivat mielenkiintoisia. Melko hulppeissa oloissa saivat leikkiä jo 1900-luvun alussa.

Näkymä ylimmästä kerroksesta
Myös näköalat ylimmätä kerroksesta olivat aivan upeat, kyllä näitä mielellään katselisi aamulla herätessä. Talo on upea myös rannan puolelta katsottuna. Taloa kierrellessämme mietimmekin, miten tämä pärjäisi Suomen kaunein koti-kisassa...

Talo rannan puolelta
Sunnuntaina Hvitträskissä oli aivan mahdottoman kylmä ja kova tuuli, se sai markkinaväen pakkautumaan sisätiloihin. Joulumarkkinoista sisältä emme saaneetkaan kuvia tungoksesta johtuen. Melko vähän myyjiä tiloihin mahtuu ja valikoima ei ollut suuren suuri. Kauniita koruja ja neuleita oli kyllä näilläkin joulumarkkinoilla.

Muutama sitkeä myyjä paleli ulkosalla ja tarjolla oli tietenkin makkaraa ja lämpimää juomista. Ihastuimme näihin kauniisiin havukransseihin, joissa vanhan ajan tunnelmaa.


Hvitträskissä toimivat myös ravintola ja kahvila, jos nälkä tai jano yllättää. Niitä emme testanneet tällä kertaa, mutta ehkä jollain teistä lukijoista on niistä kokemuksia?

Ja muistakaahan käydä ihastelemassa käsitöitä ja tunnelmaa paikallisilla joulumarkkinoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti